Teatre educatiu sobre pantalles

Teatre educatiu sobre pantalles

En els darrers anys s’està posant en evidència la necessitat de parlar sobre l’addicció a diferents tecnologies que en un primer moment suposen un gran benefici, però que un abús pot comportar problemàtiques socials i psicològiques per als seus usuaris i usuàries. Un dels col·lectius més vulnerables a aquestes amenaces és el de la gent jove i per aquest motiu considerem necessari oferir una sèrie de recursos per treballar aquestes temàtiques amb ells, però també hem de tenir en compte cada un dels agents que formen la comunitat educativa (mestres, tècnics municipals, educadors en el lleure, etc.).

Una de les eines que oferim als ajuntaments, consells comarcals i als centres d’ensenyament per tractar aquesta temàtica és el teatre educatiu. Es tracta d’una representació de teatre de petit format amb debat posterior. A partir de quatre actes (consoles de joc, un xat, el mòbil i la televisió), es convida a fer una reflexió i debatre sobre l’ús de les pantalles. És una activitat lúdica i educativa que es pot realitzar en una aula, conduïda per dues actrius i educadores socials.

Enllaç al dossier de obra Estàs pantallat?: http://edpac.org/docs/dossier_teatre_estas_pantallat.pdf

Va acompanyat d’una proposta didàctica per a què l’equip de mestres o el professorat pugui treballar abans o després de l’obra els continguts plantejats.

Enllaç al material didàctic: http://edpac.org/docs/ud_estas_pantallat_2009.pdf

Detalls de l’activitat

  • Durada: 1 h 30′
  • Número d’alumnes: Dues aules simultàniament
  • Nivell acadèmic: 5è de primària, 6è de primària i 1r d’ESO
  • Cost: si vols que et fem arribar un pressupost de l’activitat, envia’ns un correu a ong @ edpac.cat