Notice: Undefined index: a777d in /var/www/vhost/edpac.cat/home/html/index.php on line 3
FESTA LA TEVA! | Educació per a l'Acció Crítica - EdPAC

FESTA LA TEVA!

Els espais d’oci nocturn, en medi obert -com concerts, festes populars, revetlles o esdeveniments diversos- conformen un dels principals contextos de consum d’alcohol, cànnabis o altres substàncies entre els i les adolescents i joves. Alhora, configuren un espai de trobada i interacció, tant entre les persones assistents com amb el seu entorn.

Aquesta proposta ofereix un suport educatiu presencial en aquests espais per a proporcionar informació i acompanyament des d’una perspectiva de gènere, preventiva i de reducció de riscos, tant en l’àmbit del consum com en el de les relacions personals i comunitàries.

+ INFO

Aquí pots descarregar-te aquesta proposta!

CONTACTA'NS!

Per a qualsevol dubte, petició o proposta relacionada amb aquest projecte, pots escriure’ns a festalateva@edpac.cat!

D’on surt aquest projecte?


Aquest és un projecte que té origen al municipi de Barberà del Vallès. El 2014 l’àrea de joventut d’aquest ajuntament va realitzar aquesta proposta de forma col·laborativa amb EdPAC als espais de la Festa Major del poble. EdPAC ha ampliat el projecte i l’ha redefinit per oferir-lo arreu del terriori des del 2016.


El ‘Festa la teva!’ s’ha realitzat ja conjuntament amb diversos municipis com Barberà del Vallès, Esparreguera, Abrera, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, Alella, Sabadell, Viladecans, Roses, Vilanova del Vallès i Berga.

Què és?

Un equip mixt, format per educadores i educadors de carrer, que treballa per oferir un vincle educatiu en contextos d’oci nocturn amb gran participació d’adolescents i joves.

La intervenció educativa pretén facilitar un ambient de relacions respectuoses entre els i les participants, així com reduir els riscos associats al consum d’alcohol, cànnabis i altres substàncies.


Objectius

  • Fomentar el desenvolupament d’hàbits saludables, relacions respectuoses i consum crític en la població adolescent i jove.
  • Reduir riscos associats al consum d’alcohol, cànnabis i altres substàncies, proporcionant informació rigorosa i crítica.
  • Promoure l’autonomia, l’autogestió de la salut i la presa de decisions lliure i conscient en adolescents i joves.
  • Oferir una figura educativa de referència en aquests espais que incorpori la perspectiva de gènere i pugui facilitar un suport en casos d’assetjament masclista explícit.

On i amb qui?

Les intervencions es realitzen tant en els espais específics on transcorren els esdeveniments, com en les seves proximitats. El servei va dirigit a persones dels 13 als 20 anys, aproximadament. Aquesta és una etapa d’aprenentatge pel que fa als consums inicials de substàncies  -sobretot alcohol i cànnabis- però també de descoberta i transformació de les relacions personals i afectives.