XERRADES I TALLERS

A través de metodologies participatives, les xerrades i els tallers aborden de forma crítica diferents temàtiques al voltant, sobretot de les PANTALLES i les DROGUES.

Les activitats parteixen sempre d’exemples quotidians i situacions properes a la realitat de les persones participants, amb l’objectiu de facilitar eines de canvi que podran aplicar tant al seu dia a dia, així com a la manera d’entendre el món. S’inclou, de forma transversal, la perspectiva de gènere en totes les activitats, així com la perspectiva nord/sud.

Els i les educadores que condueixen els tallers i les xerrades adapten el contingut i el llenguatge en funció de les necessitats detectades de cada grup concret.

 

CATÀLEG 2024/2025

Podeu descarregar-vos el nostre catàleg amb tota l’oferta d’activitats detallada!

A qui van dirigides?


Infants, adolescents i joves en el marc de l’educació formal i no formal

Mares, pares i altres referents i/o familiars


Podeu trobar tota l’oferta detallada i especificada per continguts i edats al nostre catàleg.

Si tens alguna demanda específica no dubtis en contactar-nos, pots escriure’ns a agenda@edpac.cat.

 

PANTALLES

En els darrers anys hem conviscut en un context on les pantalles i el desenvolupament als entorns digitals s’han erigit com a protagonistes i han vehiculat tant l’activitat lectiva i educativa en general, com l’organització del temps lliure de tota la nostra societat i, conseqüentment, també d’infants i adolescents.
Aquesta omnipresència del medi digital dificulta l’aplicació de pautes d’ús saludables, especialment per als i les més joves, fent aflorar usos molt intensius de les pantalles, així com problemàtiques socials i afectives derivades.

Es faciliten eines per prevenir problemes d’assetjament grupal i de tipus afectivo-sexual, o es fa una anàlisi crítica d’un ús associat al consumisme, al control de la comunicació i a la reducció de les relacions directes i l’aïllament.

DROGUES

Tallers adreçats a joves escolaritzats (de 2n ESO fins postobligatòria) i d’entorns no formals, adaptats a les diferents edats, nivells de consum, i substàncies que es tenen a prop. A partir d’exemples propers i quotidians s’obren espais de reflexió al voltant de diverses substàncies, proporcionant -alhora- informació contrastada i promovent la lliure presa de decisions de forma crítica.

En funció de la població, es pot marcar com a objectiu el manteniment de l’abstinència, o la reducció de riscos o danys. La perspectiva de l’entitat sobre les drogues inclou un anàlisi entorn el gènere i entorn el negoci al voltant de substàncies tant legals com il·legals.

AUTOIMATGE, CONSUM I SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Tot i què en qualsevol tema que es treballi s’incideix de forma transversal en el consumisme, es realitzen tallers directament sobre el consumisme en general i sobre àmbits temàtics com; la sobirania alimentària o la pressió estètica i l’autoimatge des de la dimensió del consum.

S’incideix en els impactes del consumisme en la precarietat laboral al Sud, la repartició de la riquesa desigual o en el medi ambient i s’analitza un estil de vida individualista i acrític fomentat per una economia que vol créixer a qualsevol preu.

  • Usos prudents i moderats de les pantalles / durada: 1h / primer cicle de l’ESO
  • Relacions a través de les pantalles / durada: 1h / segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI
  • Fora de joc  / durada: 1h / primer cicle de l’ESO
  • Consumint pantalles, consumits per les pantalles / durada: 1h / segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI
  • De veritat tothom a classe el té? / durada: 1:30h / mares, pares i altres referents i/o familiars d’adolescents
  • Quan hi ha pantalla, no hi ha criatura / durada: 1:30h / mares, pares i altres referents i/o familiars d’infants
  • NOVETAT! Jugar-s’hi molt (videojocs, apostes on-line, jocs d’atzar) / durada: 1h / segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI +INFO
  • NOVETAT! Haters gonna hate (ciberassetjament, discursos d’odi online) / durada: 2h / primer cicle de l’ESO +INFO

 

  • El tabac o quan la salut és el negoci / durada: 1h / Primer cicle de l’ESO
  • Què fem quan anem de festa? / durada: 1h / Segon cicle de l’ESO , postobligatòria i PFI
  • Els porros / durada: 1h / Segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI
  • L’alcohol / durada: 1h / Segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI
  • Les drogues: plaers i riscos / durada: 1h / Postobligatòria i PFI
  • Drogues a casa? / durada: 1:30h / Mares, pares i altres referents i/o familiar
  • NOVETAT! Begudes energètiques? / durada: 1h / primer cicle de l’ESO +INFO

+ informació i petició d’activitats: agenda@edpac.cat

  • Cossos perfectes? / durada: 1h / segon cicle de l’ESO
  • Em costa no muntar-me pelis darrere les pantalles! / durada: 1h / segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI
  • Del consum al consumisme / durada: 1h / ESO i postobligatòri
  • Ens mengem el cap, ens mengem el món / durada: 1h / segon cicle de l’ESO, postobligatòria i PFI

 

 

 

 

 

Les següents administracions públiques han inclòs les nostres xerrades i tallers dins la seva oferta estable d’activitats:


Ajuntaments: Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, el Prat de Llobregat, Castellar del Vallès, Sabadell, el Prat de Llobregat, Castellbisbal, Vilassar de Mar, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Pineda de Mar, Sant Fruitós de Bages, Terrassa, l’Hospitalet, Rubí, Sant Quirze del Vallès, la Roca del Vallès, Cerdanyola


Programes intermunicipals: Pla supramunicipal de C17 (Vallès Oriental), Pla supramunicipal de Cabalbaix, Consorci del Lluçanès, Consell Comarcal del Vallès Occidental