L’EQUIP

Mireia Espejo

Mireia Espejo

Educadora social

Sònia Rubio

Sònia Rubio

Antropòloga

Pau Pañella

Pau Pañella

Actor i educador

Júlia Valencia

Júlia Valencia

Educadora social

Mercè Roure

Mercè Roure

Antropòloga

L’actual equip d’EdPAC està format per la Mercè, la Júlia, en Pau, la Sònia i la Mireia. Som cinc persones amb trajectòries laborals i formatives molt heterogènies, però apassionades amb la idea de treballar per la transformació social a través de l’educació crítica.

Som un equip divers i creiem que aquesta diversitat de trajectòries ens configura actualment i ens enriqueix tant a nivell personal com d’entitat.

Ens hem trobat després d’anys dedicant-nos a les arts escèniques, després de voltar pel món portant espectacles de circ i de teatre que volien anar més enllà de la performance i rebel·lar-se a tot allò que ens semblava injust. Ens hem descobert després d’apropar infants i joves amb diversitat funcional al món del circ. Ens hem trobat havent investigat a través de l’antropologia social i cultural les comunitats virtuals, sense donar mai res per sabut. Hem ensopegat les unes amb les altres després d’alçar-nos contra un sistema educatiu injust i desigual. Ens hem trobat a mig camí entre l’educació social, l’educació emocional i la intervenció terapèutica, qüestionant-nos quin és el paper que ha de desenvolupar una educadora en el seu treball amb infants i joves. Hem convergit després d’haver recorregut llargues distàncies cap al sud. Ens hem trobat i retrobat, després d’anar amunt i avall, treballar d’educadores amb infants en situació de risc d’exclusió social i formar-nos per aconseguir una mirada crítica del gènere.

Actualment,  ja fa anys que caminem plegades, compartint una mirada crítica i feminista de tot allò que ens envolta. En aquest camí, enfoquem la nostra tasca a la realització d’intervencions educatives transformadores en relació a les drogues, les pantalles, el consum crític i la salut jove, individual i social.

Som també un equip que té el privilegi de poder comptar amb l’herència de tot el treball i experiència de l’equip de persones que al 2003 van fundar EdPAC. Aquestes persones ens han acompanyat en gran part d’un camí que ara tampoc continuem soles. Any rere any,  comptem amb companyes, amb una formació especialitzada i un alt nivell d’expertesa, que enriqueixen els projectes que realitzem relacionats amb la sobirania alimentària, l’assetjament, el consumisme, els hàbits saludables, l’autoimatge, la sexualitat i la salut jove.

Treballem des d’una metodologia organitzativa horitzontal i assembleària i apostem per la formació permanent entenent la nostra tasca educativa com un procés que mai és unidireccional: tenim la gran sort de participar en espais on adolescents i joves ens regalen el seu temps i ens aporten un aprenentatge ric que procurem escoltar, aprofitar i assimilar en el disseny i planificació de les nostres propostes d’acció educativa. El coneixement del que gaudim és construït de forma col·lectiva i aquest és un dels motius pels quals no volem ressaltar com a important el currículum professional individual o la imatge de cadascú de nosaltres.