STOP SEXPREADING!

Que les xarxes reprodueixen masclisme està més que demostrat, només cal fer una ullada ràpida a continguts, xarxes i aplicacions per fer-nos una idea de l’abast. Però són les TIC la causa? Realment les TIC augmenten la violència masclista entre les persones adoescent si joves, i fins i tot en tots els sectors de la pobació?

El que sí tenim clar és que han aparegut noves formes de violència.

Amb la proposta del terme sexpreading, juntament amb Candela volem fer unes aportacions a una violència paradigmàtica: L’enviament de fotografies de contingut sexual sense el consentiment de la persona que hi apareix.

Tant Candela com EdPAC treballem amb joves als instituts i altres espais d’educació formal i no formal arreu de Catalunya.

Sense diferència de regió, poble, ciutat, barri, edat, classe social i/o quantitat de població migrada, la majoria dels llocs on anem diàriament pateixen, han patit o coneixen algun cas d’enviament d’imatges sense consentiment i posterior assetjament de la persona què hi apareix.

Què està passant que els i les nostres joves estan exercint aquesta violència continuada i de forma col·lectiva?

Article 'Per què li diuen sèxting quan parlen de sexpreading?'

Aquí podeu llegir ‘Per què li diuen sèxting quan parlen de sexpreading?’, on trobareu reflexions i propostes al voltant del tema. Llençat al maig de 2020.

Jornada 'Per què li diuen sexting quan parlen de sexpreading?'

Aquí podeu escoltar l’àudio complet de la jornada que vam realitzar amb les companyes de Candela el passat 11 de maig al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.