FESTA LA TEVA!

Els espais d’oci nocturn, en medi obert -com concerts, festes populars, revetlles o esdeveniments diversos- conformen un dels principals contextos de consum d’alcohol, cànnabis o altres substàncies entre els i les adolescents i joves. Alhora, configuren un espai de trobada i interacció, tant entre les persones assistents com amb el seu entorn.

Aquesta proposta ofereix un suport educatiu presencial en aquests espais per a proporcionar informació i acompanyament des d’una perspectiva de gènere, preventiva i de reducció de riscos, tant en l’àmbit del consum com en el de les relacions personals i comunitàries.

+ INFO

Aquí pots descarregar-te aquesta proposta!

CONTACTA'NS!

Per a qualsevol dubte, petició o proposta relacionada amb aquest projecte, pots escriure’ns a festalateva@edpac.cat

Vols treballar amb nosaltres?

Si ets educadora o educador social, has treballat en projectes d’educació de carrer, tens experiència en prevenció de riscos associats al consum o en la detecció i promoció de relacions socials lliures de violències i vols treballar amb nosaltres, envia el teu CV al següent correu: festalateva@edpac.cat

D’on surt aquest projecte?


Aquest és un projecte que té origen al municipi de Barberà del Vallès. El 2014 l’àrea de joventut d’aquest ajuntament va realitzar aquesta proposta de forma col·laborativa amb EdPAC als espais de la Festa Major del poble. EdPAC ha ampliat el projecte i l’ha redefinit i l’ofereix arreu del territori des del 2016.


El ‘Festa la teva!’ s’ha realitzat ja conjuntament amb diversos municipis com; Abrera, Arenys de Mar, Argentona, Alella, Barberà del Vallès, Begues,  Berga, Castellbisbal, Esparreguera, Gavà, Igualada, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Olesa de Montserrat, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Roses, Sabadell, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vilanova del Vallès, Vilassar de Mar i Tordera.

Què és?

Un equip format per educadores de carrer, treballa per oferir un vincle educatiu en contextos d’oci nocturn i presència de consums de drogues amb gran participació d’adolescents i joves. Ho fa de forma coordinada amb la resta de professionals i entitats, tant culturals com de l’àmbit de la salut, igualtat o altres, que participen en el desenvolupament de les festes o esdeveniments..


Objectius

  • Fomentar el desenvolupament d’hàbits saludables i relacions respectuoses, tant entre persones – i en clau de gènere i interseccional- com amb l‘entorn i el consum crític en la població adolescent i jove.
  • Prevenció i reducció de riscos i incidències associades al consum d’alcohol i altres drogues, entre la població més jove proporcionant informació rigorosa i crítica.
  • Oferir una figura educativa de referència en aquests espais que incorpori la perspectiva de gènere i interseccional i pugui facilitar un suport en casos d’assetjament masclista explícit, així com de situacions de racisme i LGTBIQ+fòbia.

On i amb qui?

Les intervencions es realitzen als espais on s’acumulen grups d’adolescents i joves en pràctiques similars al botellot, i sovint propers a espais de programació (festes majors, carnestoltes, etc.). El servei va dirigit principalment a persones de 13 a 20 anys. Aquesta és una etapa d’aprenentatge pel que fa a l’ús de l’espai públic de forma autònoma, sense supervisió adulta, de possible iniciació als consums de substàncies -sobretot alcohol i cànnabis- però també de descoberta i transformació de les relacions personals i afectives.